Alle aktiviteter og opplevelser
Naturlig høydepunkter Utsikt og natur Ski- og snøaktiviteter Vandring og turer Konkurranser og løp Mat og drikke
Det hemmelige fjellet Top Secret Dining Kald krig Omvisninger og guiding
Arrangementer Grupper og bedrifter Skreddersy arrangement
Virtuell tur
Anlegget Oversikt over anlegget Turen til toppen Historien om Gaustabanen
Gaustatoppen Fasiliteter på toppen Vær og webcamera
Kontakt oss Kontakt oss
Åpningstider og priser
Forhold Vær og webcamera Sikkerhet og bekledning
Reisen hit Ankomst, parkering og transport Fasiliteter og tilgjengelighet
Hjelp og spørsmål Informasjonsfilmer Kontakt oss
Ledige stillinger
Miljøfyrtårn

Viking Challenge

Løpet setter storslåtte naturopplevelser og motbakkeløp sammen i et nytt og spennende format, og omtales ofte som det flotteste og morsomste motbakkeløpet i Norge. Avholdes i juni/juli hvert år.

Viking Challenge er et enestående motbakkeløp med målgang på Gaustatoppen. Løpet setter storslåtte naturopplevelser og motbakkeløp sammen i et nytt og spennende format, og omtales ofte som det flotteste og morsomste motbakkeløpet i Norge.

Man kan velge mellom ulike distanser tilpasset ambisjoner, form og opplevelse. Viking Challenge utfordrer alt fra familier og mosjonister til de aller sprekeste fjellgeitene, med to ulike distanser som har felles målgang ved Gaustatoppen turisthytte på toppen.

Lang løype:
De sprekeste får bryne seg på den tøffeste løypa, som har over 1500 høydemeter fordelt på drøyt 11 kilometer, og har puljestart fra Rjukan Stadion. Derfra bærer det bratt opp til naturskjønne Selstali videre innover den vakre Gausdalen, før de siste bratte 700 høydemetrene opp mot toppen. Virkelig en utfordring for de sprekeste!

Kort Løype:
Mosjonister og familier kan bryne seg på en variant på omtrent 800 høydemeter fordelt på drøyt 4 kilometer med start ved Svineroi. Denne ruta er litt kortere enn den ordinære ”turistruta”, men har til gjengjeld en litt brattere og jevnere stigning.

Les mer om løpet på deres hjemmeside http://vikingchallenge.no/